kuva

Getty Images

Kun minun gynekologi sanoi, että minun tarvitsee mennä syntyvyyden valvonta pillereitä 14-vuotiaana, minun feministinen äiti iloitsi. Minulla oli puuttunut useita päiviä koulua joka kuukausi, koska minun aika oli alkanut kaksi vuotta aikaisemmin, tuoden mukanaan oksentelun, hermostuneiden kouristusten ja sellaisen raskaan verenvuodon, joka pilata valkoiset farkut ja hauras keski-koulu egon.

"Kiitos Jumalasta pilleri", äiti sanoi. "Nyt sinun ei tarvitse kärsiä kuin minä." Hän tuli iästä ennalta Advil ja vietti ensimmäisenä kolme päivää hänen aikansa keinona kuumavesipullo ja heittää kaiken, mitä hän söi. Isoäisilleni oli vieläkin hirveämpiä tarinoita siitä, että ne olisivat toisessa maailmansodassa Englannissa teini-ikäisen tytön (joka olisi ennen Advilia tai Ultra Thin Maxipadsia). Sole-naisten kuukautiset syklit ovat aina olleet väkivaltaisia ​​ja kaikenkattavia, mutta lopulta vapautuminen oli käsillä.

Niinpä pidin hampaalleni vieressä olevan Ortho Cyclen -tabletin pakkaukseni ja samalla samanaikaisesti joka ilta. Minun kouristani ja pahoinvointi helpottu muutamassa sekunnissa. Kun muut tytöt joutuivat häiritsemään epäsäännöllisin ajoin, jotka näyttivät näkyvän aivan ennen rannalla tapahtuvaa matkaa, tiesin melkein tunti, jolloin minun aloittaisi ja pysähtyi. Olen myös siististi syrjäyttänyt teini-ikäisen akne-angstin, ja kun aloitin seksin muutaman vuoden kuluttua, minulla oli ehkäpä ehkäisyni. Pillin ottaminen sai minut tuntemaan ruumiini ja valintojani hallintaansa. Kaikki feministit olivat taistelleet, kaikki kääritty purppuraan muovipakkaukseen.

En ollut ainoa nainen, joka oli määrittänyt tabletin niin kutsuttujen ulkopuolisten syiden takia - mikä tahansa muu syy kuin raskauden ehkäisy. Yli 80 prosenttia seksuaalisesti aktiivisista amerikkalaisista naisista käyttää pilleriä jossakin vaiheessa elämässään, CDC raportoi. Ja vuoden 2011 Guttmacher Institute -raportin mukaan arviolta 58 prosenttia naisista, jotka tällä hetkellä käyttävät hormonaalisia ehkäisyvälineitä, sanovat, että he eivät tee niin estääkseen raskautta tai ainakin paitsi sitä. Kolmekymmentä prosenttia käyttää sitä kontrolloimaan kramppeja, 28 prosenttia säännellä niiden sykliä ja 14 prosenttia hoitoon akne. Itse asiassa 14 prosenttia nykyisistä pillereiden käyttäjistä mainitsee yhden näistä tarkoituksista ainoana motivaatiotaansa.

Pillistä ei ole tullut pelkästään "naisvaivoja" parantavaa hoitoa vaan myös lisääntymisoikeuksien stand-in. Kun Rush Limbaugh ja hänen konservatiiviset veljensä hyökkäsivät naisen pääsyn Pillille Obamacaren kautta, kaikki ymmärsimme sen olevan hyökkäys naisten oikeuksiin. Ja tämä sai minut tuntemaan itseni pahalta feministiseltä, kun - 14 vuoden kuluttua ensimmäisestä - olen alkanut epäillä, onko Pillillä hopea luoti, jonka alun perin ajattelin.

28-vuotiaana, haitallisia sivuvaikutuksia, kuten kipeitä rintoja, libidon menetystä ja migreeniä, otin lääkärini ehdotuksen, että lopetan pillerin ottamisen. Minulla oli IUD lisätty sen sijaan. "Sinun sykesi on tukahdutettu melkein siitä lähtien kun aloitit yhden", lääkäri totesi. "Katsotaanpa, miten teet, jos kehosi palaa kuljettajan istuimelle."

Kuten osoittautuu, ruumiini on paska kuljettaja. Vaikka minun seksuaalinen ajomukseeni jumiutui takaisin, voimakas kouristelu ja verenvuodot palasivat myös. Kehitin munasarja-kystin, joka runtasi ja tuotti pistelyä, joka sai säännölliset kouristukset tuntumaan lämpimiltä halkeilijoilta. Vuonna 2012, kuukauden kuluttua kolmenkymmenen ensimmäisen syntymäpäivänani, minulla oli leikkaus endometrioosin diagnosoimiseksi ja poistamiseksi.

Endometrioosi on krooninen sairaus, jossa liiallinen estrogeeni aiheuttaa kohdun limakalvon, joka normaalisti liukenee pois ajanjaksoltasi kasvaa ja kasvaa paikoissa, joita sen ei pitäisi aiheuttaa, aiheuttaen kivuliaita kystatuksia ja muut lisääntymiselimet. Vakavimmissa tapauksissa tämä väärennetty kudos voi sitoa elimiä yhteen tai leviää leveyden yli kokonaan keuhkoihin ja silmiin. Se kärsii peräti 10 prosenttia lisääntymisikäisistä naisista, ja 30-50 prosenttia heistä on hedelmättömiä. Ja se on hidas polttaminen - kuten pian oppii, keskimääräinen aika diagnoosin alkamisen välillä on 11 vuotta. "No, luulen, että minulla on onnekas, koska sain diagnosoitu niin nopeasti", sanoin kirurgiini.

kuva

Getty Images

"Oikeastaan, luulen, että odotit paljon pidempään", hän vastasi. "Useimmat endometrioottiset naiset kertovat raskaista ajoista ja voimakkaasta kouristuksista varhaisissa teini-ikäisillään, mutta laitamme ne pilleriin heti, joten emme koskaan tiedä, että heillä on tauti." Itse asiassa yksi äskettäinen tutkimus julkaistiin lehdessä Hedelmällisyys ja steriiliys että naiset, joilla on keskivaikea tai vaikea endometrioosi, ovat neljä kertaa todennäköisemmin määrätyiksi ennen 18 ikävuotta kuukautiskierron hoitoon. Vaikka endometrioosi epäillään (se voidaan muodollisesti diagnosoida vain leikkauksen kautta), pilleri on yleisimmin määrätty hoito; lääkärit pitävät tyypillisesti leikkausta tai aggressiivisempia lääkkeitä (jotka aiheuttavat sinulle vääriä vaihdevuosia) vain naisille, jotka eivät löydä potilaan versiota, joka pysäyttää kivun.

Useimmat versiot pilleristä toimivat vapauttamalla tasainen annos synteettistä progestiinia ja estrogeenia koko kuukauden ajan. Nämä formulaatiot häiritsevät elimistön omien lisääntymishormoneiden tuotantoa ja ilman luonnollisesti tehtyjen hormonien signaaleja munasarjat eivät vapauta munia, mikä estää raskauden. Mutta prosessissa pilleri kannustaa kymmeniä muita fyysisiä muutoksia, mistä syystä se on tullut ensimmäiseksi ja usein vain hyökkäyslinjaksi naaraiden ongelmien hoitamiseksi - olivatpa kyseessä vakavat sairaudet kuten endometrioosi ja munasarjojen monirakkulatauti (molemmat joka voi aiheuttaa lapsettomuutta ja muita komplikaatioita) tai lieviä valituksia, kuten akne, mielialan vaihtelut, PMS tai turvotus. "Pillistä on tullut suurin gynekologian keinotekoinen työkalu", sanoo Jerilynn Prior, MD, British Columbia -yliopiston yliopiston endokrinologian ja aineenvaihdunnan professori sekä yliopiston Menstrual Cycle and Ovulation Researchin perustaja ja tieteellinen johtaja.

Se, onko tämä positiivinen vai negatiivinen, riippuu näkökulmastasi. Christiane Northrup, MD, kirjailija Naisten rungot, naisten viisaus, määrittämällä pilleri heikentävien kuukautisten, kuten endometrioosin kärsinyt, vain maski ongelma. "Se on kuin mekaanikko, joka laittaa parin kanavaliinoa kojelaudan merkkivaloon ja väittää, että hän on kiinnittänyt auton", hän sanoo.

Mutta masennusta endometrioosi on myös hidastaa sen kulkua, ja pillereille, jotka sisältävät suurimman osan gynekologisesta laitoksesta, niin kutsuttu kuukautiskierron säätely on ollut valtava uhri naisten terveydelle ja henkilökohtaiselle vapaudelle. "Olen ollut käytännössä 24 vuotta, ja tämä on aina jotain, mitä olemme tehneet", toteaa MD Jeanne Conry, Yhdysvaltain kongressin synnytyslääkäreiden ja gynekologien (ACOG) presidentti.

Hänen mukaansa tilanne muuttui entistä monimutkaisemmaksi, kun FDA alkoi 2000-luvun puolivälissä antamaan pillerivalmistajien huomata, mitä vuosikymmenten ajan oli ollut tarrakoodauksia. Oli Duramed Pharmaceuticalsin Seasonique, jonka ansiosta naiset voivat "karkottaa" elämäänsä vain neljällä vuodella, koska "kun olet syntyvyysvalvontapulloissa, ei ole lääketieteellistä tarvetta saada aikaa". Sitten tuli Bayer HealthCare Pharmaceuticals -harrastaja Yaz. Markkinoidaan "synnynnäisen valvonnan jälkeen" - mainoksia, joissa on tarttuvia sävelmiä "Goodbye to You" ja "We're Not Gonna Take it" -Yaz lupasi lievittää aknea, painonnousua, mielialan vaihtelua ja kuukautisten päänsärkyä sen alhaisen annos estrogeenia ja uutta progestiinia. Se tuli nopeasti maan myydyimmältä hormonaalisena ehkäisymenetelmänä, jonka vuotuinen myynti oli yli miljardi dollaria. Ongelmana oli, että kaikki hormonaaliset ehkäisyvälineet voivat aiheuttaa verihyytymiä - noin kaksi tapausta 10 000 naiselle mutta korkeampi yli 35-vuotiaille tai tupakointi tai aura-migrainien kärsimä - FDA alkoi saada raportteja vuonna 2009, jotka näyttivät linkittävän Yazin korkeampaan mahdollisesti kuolemaan johtavan tilan esiintyvyys.

kuva

Getty Images

Tämän seurauksena virasto pyysi, että Bayer lanseeraisi 20 miljoonan dollarin mainoskampanjan, jotta se olisi ennätyksellinen, mutta päätti olla vetämättä Yazia markkinoilta, kun yhtiön rahoittama tutkimus totesi, ettei sillä ollut korkeampia riskejä veren hyytymiselle kuin kilpailee ehkäisypillerit. (Muut raportit ovat sittemmin ottaneet hyytymisriskin niille, jotka käyttävät Yazia jopa 10 tapausta 10 000: lla.) Viime vuonna julkaistu ACOG-komitean lausunto vahvisti FDA: n lausunnon ja totesi, että naisilla, joilla ei ole erityisiä riskitekijöitä hyytymisille voi pysyä Yazissa.

Joten useimmille gynekologeille se on tavanomaista Pillille tavanomaisesti, varovasti Yazin osalta. "Olen ottanut suurimman osan potilaistani Yazista, koska siellä on niin paljon muita vaihtoehtoja", kertoo ACOG: n puheenjohtaja Conry.

Se on tämä strategia vaihtaa pillereitä - eikä miettiä valmiutta, jolla ne on määrätty - joka ajaa kriitikot kuten Northrup ja Los Angeles toimittaja Holly Grigg-Spall hullu. Grigg-Spall kertoi 30-vuotiaalle naiselle, että hän aikoi lopettaa Yasminin (joka on samanlainen kuin Yaz, mutta jolla on korkeampi estrogeenipitoisuus), koska hän pelkäsi, että hänellä oli jotain tekemistä hänen masennuksensa, migreeninsa ja insuliinin kanssa vastustuskykyä, muun muassa. Hänen lääkäriään ei kiistellyt hänen päätöksensä - itse asiassa hän sanoi: "En ole yllättynyt, pilleri sai minut tuntemaan masentuneeksi vuosia, kunnes tulin pois" - ja sitten ehdotti heti vaihtoehtoista tuotemerkkiä. Viimeisen kuukauden kirjoittaja Pillerin makeutus tai miten meidät hammastettiin hormonihäiriöön, Grigg-Spall otti juuri määrätyn Pillin kuusi kuukautta, hän sanoo, mutta hänen masennuksensa ei noussut, ennen kuin hän lopetti hormonaalisten ehkäisyvälineiden käytön kokonaan.

On olemassa kunnollinen määrä tietoja, jotka tukevat anekdoottisia raportteja, kuten Grigg-Spallia, mukaan lukien tuore tutkimus Australiasta, joka keräsi otsikot sen päätelmän mukaan naisilla pillerilla oli kaksinkertainen todennäköisyys masennuksesta, ahdistuksesta, henkisestä tunnottomuudesta ja kyvyttömyydestä tuntea iloa tavallisesta toiminnasta (tunnetaan nimellä anhedonia). Tällaiset haittavaikutukset voivat olla kaikkein turhauttavia, koska lääkärit ja jopa naiset kokevat ne helposti. "Pidin ajattelemaan, Oh, minä vain korostan," Grigg-Spall sanoo. "Sitten jonkin aikaa, alkaa ajatella, Ehkä tämä on normaalia minulle. On vaikea yhdistää sen syntyvyyden hallintaan."

Hämärä tulos on se, että jotkut naiset ottavat pilleri juuri siksi, että sanovat sen vakauttavan mielialansa, kun taas toiset sanovat, että se häiritsee heidän piti. Gillian Einstein, Toronton yliopiston neurotieteilijä, joka tutkii hormonien biokemiallisia vaikutuksia aivoihin ja kognitioon, kertoo, että kun hänen laboratorio mitattiin naisten hormonitasoja, he löysivät ei korrelaatio kohteiden kuukautiskierron ja mielialan välillä. "Ja vielä meillä on koko teollisuus, jonka ympärillä on ajatus siitä, että naiset ovat mielettömiä ja irrationaalisia ennen aikakautensa", Einstein sanoo ja ehdottaa, että ajatus siitä, että kuukautiskierteet ja naispäähän saattavat johtaa enemmän kulttuuria, joka vaikeuttaa heitä ilmaista vihaa kuin heidän biokemiaan.

Mitä tulee pilleri itsessään vaikuttaa naisten emotionaaliseen tasapainoon, Einstein sanoo olevansa varma. "Tämä on suuri avoin kysymys: me tiedämme, että hormonit ovat hyvin monimutkaisia ​​ja toimivat jokaisen kehon järjestelmässä." Lab-kokeet ovat osoittaneet, että estrogeeni vaikuttaa aivojen yksittäisiin hermosoluihin, hän sanoo, mutta se, miten se liittyy nimenomaan mielialaan tai käyttäytymiseen, on edelleen mysteeri.

Vaikuttaa vaaralliselta valittaa pilleriin, kun kaikkiin valtioihin ja useimpien liittovaltion hallintoelinten päättäjiin pyrkivä lainsäätäjä päättävät luopua naisten oikeuksista valita ja 49 prosenttia kansakunnan raskauksista on suunnitteilla. Loppujen lopuksi Wisconsinin valtiokokouksessa hyväksyttiin kesäkuussa 2013 lakiehdotus, jolla rajoitettiin naisten pääsyä ehkäisymenetelmiin (valtakunnan senaatin käsissä käydyn laskun kohtalona lehdistössä), ja FDA yritti tehdä aamupäiväisen pillerin vain yli 15-vuotiaita naisia ​​liittovaltion tuomarin päätöksestä huolimatta - ja tämä oli suhteellisen liberaalin Obaman hallinnon kehotuksessa. "Pilleri ja ehkäisyvälineet ovat yleistyneet niin sidottuna aborttiin liittyvään keskusteluun, että on todella vaikeaa puhua rehellisesti", kertoo Laura Eldridge, kirjailija Meidän valvonnassamme: täydellinen opas naisille suunnattuja ehkäisyvalintoja varten. "Tuntuu kuin antaa rehua toiselle puolelle. Ymmärtääkseni nämä ahdistukset, mutta se ei ole naisten palveluksessa, jotta vältyttäisiin puhumasta näistä todellisuuksista." Eldridge sanoo, että häntä on pyydetty puhumaan valinnanvastaisille järjestöille, jotka haluavat pelotella tytöt pois ehkäisystä kokonaan. "Kaikki syntymän torjunnan kritiikkiä on kokenut kokonaan ihmisillä, joilla on hyvin antiwoman, antisex agenda", Grigg-Spall lisää. "Ja tämä on osittain naisten liikkeen vika. Olemme antaneet [oikealle] hallita keskustelua."

Sen sijaan kyseiset kannattajat sanovat, että naisten on puhuttava avoimemmin pillerin haitoista paranemista varten - jotta voimme työntää lääkäreitä, tutkijoita ja lääketeollisuutta tarjoamaan meille parempia vaihtoehtoja. Koska juuri nyt he ovat melko rajallisia. Ehkäisyn etupuolella IUDit ovat pääsemässä maaperään, mutta yhä harvemmat lääkärit määrittävät tärkeitä mutta tehokkaita menetelmiä, kuten kalvoa tai kondomia. "Growth awareness -menetelmä", kun ainoa uskontokunta, joka ei sallinut muita ehkäisymenetelmää, on kokenut äskettäin kokonaisvaltaiset naisten terveyden asiantuntijat, kuten Northrup, joka sanoo, että se voi olla vähintään 95 prosenttia tehokasta, kun sitä käytetään oikein. Hän kuitenkin sanoo, että tämä edellyttää, että "naiset ovat vuorovaikutuksessa tietoisesti hedelmällisyytensä kanssa, ja tosiasia on, että monet naisilla eivät vielä ole tietoisia hallitsevansa hedelmällisyyttään tai he ovat vain liian kiireisiä. on järkevää laittaa lantion autopilottiin. "

Muiden ongelmien osalta luettelo vaihtoehtoista on vielä lyhyempi. Endometrioosi, monirakkulainen munasarjojen oireyhtymä ja hormonaalinen hedelmättömyys Prior haluaa käyttää luonnollisesti johdettua progesteronia, jota kutsutaan nimellä Prometrium, koska se ei metaboloidu estrogeenille samalla tavoin kuin synteettiset progestiinit. Mutta toistaiseksi hänen strategiansa ei ole jäänyt kiinni muiden lääkäreiden keskuuteen. Prior ja Northrup kannustavat naisia ​​tutkimaan, miten ruokavalio, liikunta, stressi ja muut elämäntapatekijät vaikuttavat lisääntymisterveyttään.

Mutta kun kysyin kirurgiani tällaisista lähestymistavoista endometrioosiin, hän hohteli tuskaa ja sanoi: "Meillä ei ole aavistustakaan, onko jokin niistä eroa." Klassinen ja ärsyttävä kirurgi vastaus, kyllä ​​- mutta täällä sanon, että kun kipuuntuu, et halua kuulla, kuinka ehkäpä raffinoidusta sokerista luopuminen tai joogan lisääminen tekee asiat paremmaksi kolmen kuukauden kuluttua. Haluat pillerin, joka tekee sinusta tuntuu paremmalta. Nyt.

Siellä on hieroa. Haluamme silti mukavuuden, vapauden ja vaikutusvallan, että pilleri toimitettiin, kun se osui markkinoille vuonna 1960. Ja sillä on joitakin vakavia sivuja: Muutamat asiat päihdyttävät pilleri raskauden ehkäisemiseksi ja vähentävät merkittävästi naisen mahdollisuuksia saada erittäin tappava syöpä kuten endometriumin ja munasarjasyöpä (kuitenkin jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että pilleri saattaa nostaa rintasyövän riskiä, ​​kun naiset käyttävät sitä ja jopa 10 vuotta sen lopettamisen jälkeen).

Mikään haastatelluista Pill-kriitikoista ei halunnut rajoittaa naisen pääsyä huumeeseen, jos hän on tyytyväinen siihen. "Piller toimii hyvin monille, monille naisille", Eldridge sanoo. Se on meistä kuitenkin joka haluaa käyttää hieman enemmän huomiota valtavirrasta.

Mitä tulee minuun, olen vielä epämiellyttävä pilleri, yllättävän iloinen syy: Endometrioosi huolimatta menin raskaaksi viime vuonna, ja raskaus ja nyt imetys näyttävät tekevän mitä ei leikkaus eikä pilleri voisin - kystat ja vaurioitumani ovat kadonneet, samoin kuin krooninen kipu. Jos tauti ei toistu, haluaisin pysyä poissa synteettisistä hormoneista varsinkin siksi, että saan satunnaisen aura-migreenin, mikä tarkoittaa, että minulla on suurempi riski veritulppien ja aivohalvauksen riskille. Jos endometrioosi palaa, kuitenkin päivittäinen komposiittinauha kojelaudan valo voi olla paras vaihtoehto.