Muutaman viikon kuluttua Tähtien sota: Force Awakens, Daisy Ridley, joka soittaa Rey-Jakku-hävittäjää, autiomaailman hengissä ja feministinen sankari, lähti lomalle Kroatian saarelle Kroatian kanssa miehistön ystävien kanssa. Näyttelijä, joka oli tuolloin 23, oli varoitettu siitä, että elokuvan julkaisemisen jälkeen - luvulla seitsemän franchise-albumissa, joka on tehnyt yli 42 miljardia dollaria - hänen elämänsä muuttuisi dramaattisesti ja hän oli kauhuissaan. Tämä oli loppujen lopuksi hänen ensimmäinen suuren näytön rooli.

Ravintoloissa hän tarkasti tarjoilijoita nähdäkseen, olivatko he liian mukavia hänelle; hän mietti, voisiko hän koskaan käyttää putkea uudelleen. Loman aikana hänen ystävänsä alkoivat kutsua Lindaa, "jokainen aliaksi", hän sanoo, "ja sitten he alkoivat kutsua minua Paranoid Linda", kun hän oli vakuuttunut siitä, että mies seurasi heidän ympärillään ja mietti, onko hän yksityinen etsivä työntekijä studiossa.

Daisy Ridley

Liz Collins

Kaksi vuotta myöhemmin 25-vuotias Daisy istuu minua vastapäätä Manhattanin keskustassa sijaitsevassa ravintolassa, joka on pukeutunut paitaan ja capri-housuihin ryntäävällä sinilevällä, hiukset ovat edelleen märät suihkusta. Hän on täynnä sellaista innostusta, joka lukee näytöllä kuin karisma, ja joka auttaa selittämään meteorisia nousujaan asteikolla suoritetuista tutkinnoista muutamilla TV-luvuilla hänen nimeensä yhdeksi tunnetuimmista nuorista tähdistä planeetalla. Paranoid Linda tekee yhä satunnaista ulkonäköä, hän sanoo, mutta enimmäkseen hän on onnistunut sopeutumaan elämään kahden Star Wars -elokuvan jälkeen.

Daisy tarttuu siihen tosiasiaan, että maineella ei tarvitse olla taipuva vaikutus. Se sopii myös uskomaan, että paras tapa selviytyä korkeajännitteisen altistumisen paineista on yrittää nauttia siitä. Kaikki on "hämmästyttävää" maailmassaan, ja kaikki ovat "merkittäviä" alkaen hänen äidistään ("hieno henkilö") Barbra Streisandille, jonka kanssa hän lauloi kappaleen vuonna 2016 ("upea nainen"), Harrison Ford (" mahtava ") ja" Colly "- Olivia Colman sinulle ja minulle - kenellä hän näytteli Kenneth Branaghin Murtaus Orient Expressissä ja kuka hän löysi "uskomattomalta" luonnolliselta. Tässä ei ole vihje sykopofiaan; näyttää siltä, ​​että Daisy on iloisesti iloinen.

Tämä iloisuus on toiminut hyödyllisenä näytön piilossa taakse vuosien aikana, kun hän teki Star Warsia. Nyt hänen luonteensa, Rey, on palannut Viimeiset jedit, uusi Tähtien sota elokuva, ohjannut Rian Johnson. Mutta Daisy löysi tämän paljon enemmän painetta kuin ensimmäinen elokuva. "Odotin yhtäkkiä paljon suurempaa vastuuntuntoa", hän sanoo. "En usko, että olin hyvä ensimmäisessä elokuvassa, ja kamppailin siihen."

Tämä ei ole nöyrä kerskaus. Daisyn kauneus hänen omalla suorituksessaan on eräänlainen hätkähdyttävä. Lapsi, hänen yleinen kyvyttömyytensä peittää hänen tunteensa toisinaan lähetti hänet hajanaiseen ylennykseen, impulssi, että hänen rakastava Lontoon perheensä äiti, joka työskentelee sisäisessä viestinnässä; Isä, joka on eläkkeellä oleva valokuvaaja; ja kaksi sisarta - malli ja muusikko.

En usko, että olin hyvä ensimmäisessä elokuvassa, ja kamppailin siitä

Daisy on joskus lukenut poskeksi - hänen aksentilleen on tietty soittoääni. Itse asiassa, hän sanoo, hänen perheensä on enemmän boheemi kuin posh. Korostus, toi- saalta, tulee todennäköisesti lähtökoulusta. Aging kahdeksan, Daisy meni Boarding Tring Park School of Performing Arts Hertfordshire - ei, hän sanoo, kaikista halu olla näyttelijä, mutta koska hänen ystävänsä oli mennyt koulua ja se kuulosti hauskaa.

"Olin niin ällöttävä lapsi", kertoo Daisy, hymyilevä siitä, että hän voi silti ajoittain heittää ison kääpiön. "Minulla oli tapana hämmentää - kun olin tehnyt työni, olisin ärsyttävää kaikille muille - ja äitini ajatteli, olisinko varattu, olisin vähemmän häiritsevää. Minusta tuntui aina, että en päässyt sisään. " Tämä ahdistuneisuus ei johtunut pelkästään kirjavasta teini-ikäisyydestä, vaan tunne epäluulosta mennä ulos ja tavata maailmaa aikuisena. "Kello 12 tai 13, en tiennyt, miten tehdä meikkiä", hän sanoo, "ja en vieläkään tiedä kuinka tehdä hiukseni. Ja ihmiset olivat korkokenkiä tuossa iässä! "

Daisy Ridley on ELLE UK's December Cover Star | ELLE UK

Liz Collins

Jo nyt, Daisy säilyttää pienen tunteen itsensä ulkopuolisena katsomana. Miten hän ei voisi? Hänen ansioluettelonsa tässä vaiheessa on poikkeuksellista: samoin kuin Tähtien sota, näyttelijä on näytellyt Ophelia vastapäätä Naomi Wattsia ja ammuttiin Murtaus Orient Expressissä Judi Dench, Penélope Cruz, Sir Derek Jacobi ja Olivia Colman rinnalla. Se viimeinen asetelma, että Daisy lopulta säröillä. "Käännyin Kenille, pyyhkäin pois kyynel ja sanoin:" En voi uskoa, että olen täällä, kiitos paljon. "Daisy lisää vain puoliksi leikillään:" Onko joku teitä heittänyt minut? " "(Ei, hän sanoi.)

Itsemulkeminen on todellista. Se ei ole pelkästään kuuluisuuden taakka tai loukkaantunut faux nöyryyttä. Daisyn elämässä on ollut aikoja, varsinkin ensimmäisen jälkeen Tähtien sota elokuva julkaistiin, kun hän oli kirjaimellisesti epämiellyttävä hänen ihollaan.

15-vuotiaana hänet diagnosoitiin endometrioosiin, kivuliaat kohdun limakalvoon, joka yhdessä muiden oireiden kanssa voi aiheuttaa vakavaa aknea, jota stressi pahentaa. Tiedät, sellainen stressi, joka tulee kun löydät itsesi kaikkien aikojen suurimman elokuvantekijän tähdeksi.

"Olin litteissä pähkinöissä, ja sitten ihoni oli todella pahalla kaiken stressin kanssa, eikä olin ollut kunnossa - minulla oli reikiä suolen seinämässä ja tavaroissa - ja yritimme selvittää, mitä tee siitä, koska olin tuntenut huonosti. " Hän teki mitä hän teki aina stressiäikojen aikana ja kääntyi perheensä luokse. Hän siirtyi ensin sisarensa taloon, muutaman kadun vanhempiensa luo, sitten vuokraamaan omaa lastaan ​​samassa länsirannikolla.

Daisy Ridley

Liz Collins

Silti, sanoo Daisy, se oli pelottavaa. On vaikea ajatella intensiivisempiä esittelyä Hollywoodille kuin voittaa suuri rooli uudessa Tähtien sota elokuva, eikä isompi ammatillinen harppaus kuin Daisyn hyppy pienistä osista tavallisessa UK-draamassa ja pitkäaikaisessa saippuoissa - Uhri, Hiljainen todistaja, Herra Selfridge - ensimmäisen kuvauspäivän Force Awakens Abu Dhabissa. Hän oli tullut vain koejärjestelyyn, kun ystävä kertoi menevänsä, ja täällä hän oli ensimmäisen kerran ammuntapäivällä, jolloin tuotantoapulaisella oli sateenvarjo hänen päältä pitääkseen aurinkoa, kun hän katseli ympärillään ja "hämmentynyt". Ja sitten JJ Abrams, johtaja, huusi "toimia".

On vaikea ajatella intensiivisempiä esittelyä Hollywoodille kuin voittaa suuri rooli uudessa Tähtien sota elokuva

Daisy ei koskaan unohda ensimmäistä kohtausta, jossa hänen oli pakattava Speeder-pyörästä ja käveltävä lyhyen matkan BB-8: n kanssa sanomalla jotain: "Aiomme saada sinut kotiin." Onko totta, että sen jälkeen, kun hän toimitti linjansa, JJ kutsui häntä näyttelemättä "puuta"? Daisy nauraa.

'Se on totta! Ensimmäisen otteen jälkeen hän menee, "Vähän vähän ... puinen", ja jatkamme sitä. Mutta JJ on sellainen henkilö, joka ennen kohtauksen sanoo: "Älä vitsaile sitä." Joten hän sanoi: "Hieman puinen", ja olin kuin, "Oi Jumalani". Mutta se sai paremman. " Hän nauraa edelleen siitä epäselvyydestä, kuinka huono kuulostaa (melko huono), ja kuinka pahalta se oli. "Se vain siksi, että sana" puinen "on niin täynnä. Mutta se oli vain jännittynyt. Ja ajattelin, "OK, löysää tämä paska heti ja se tulee paremmin." "

Itse asiassa Daisy löysi JJ Abramsin ja muun tuotannon miehistön uskomattoman vaalimisen siltä osin kuin hän oli harvoin tietoinen Tähtien sota 'Kone'. Se oli ystävällinen joukko, hän kertoo, jossa hän räjäytti enimmäkseen John Boyegan, 23-vuotiaan Britin, joka soittaa suomalaista ja jolla hänellä oli suurin kohtauspaikka, vaikka hänen parhaat ystävänsä olivat miehistön joukossa.

JJ Abrams oli tarkoituksellisesti palkannut Daisy'n hiuksia ja meikkiä joukkueelta, joka oli työskennellyt Harry Potter franchise koska, hän sanoo, "lukuun ottamatta sitä, että he ovat uskomattomia, hän tiesi, että he olivat hoitaneet Emma [Watson], Daniel [Radcliffe] ja Rupert [Grint] kuitenkin monta vuotta. Minusta tuntui hyvin hoidettu. '

Daisy Ridley on ELLE UK's December Cover Star | ELLE UK

Liz Collins

Harrison Ford puolestaan ​​muistuttaa häntä isäänsä - "Heillä molemmilla on korvakoru ja hehkuva mahtava" - ja ensimmäistä kertaa hän ampui kohtauksen hänen kanssaan, hän antoi halventamansa ja sanoi: "Hän on niin ihana", ja hän tunsi heti kotonaan. (Sillä välin kun hänen todellinen isänsä kävi setissä, hän nousi Mark Hamillille ja klassisen isän muoti kysyi: "Joten, kuka sinä pelaat?")

Itse asiassa kaikkein vaikein asia koko Tähtien sota kokemus on sovitellut kauheita varoituksia, jotka hän sai siitä, miten elämä muuttuisi todellisuuden kanssa, mitä todella tapahtui - ja että ahdistus ampui toisen elokuvan. Ensinnäkin, "Kaikki kysyivät minulta:" Oletko valmis elämäsi muuttumaan? " Ja se tulee mielesi mukaan. " Koko tämän ajanjakson ajan hän yritti kiinnittää Carrie Fisherin myöhään antamaansa neuvonantoon - ei vähennä menestystä, vaan nauttimaan siitä - ja se oli hienoa. Tämän lisäksi hän heitti itsensä takaisin työhön. "Työssä olet normaali, et ole poikkeama, toisin kuin muissa tilanteissa."

Harrison Ford on korvakoru ja se on upea

Varmasti hän on joskus ollut starstruck itsensä? "Ehdottomasti ei", hän sanoo. "En ole koskaan idolistanut ketään, todella. Minulla ei ole koskaan ollut murskata. Niinpä tapasin esimerkiksi Barbra Streisandin, ei hänen työstään, vaan siksi, että hän on fantastinen nainen. " Se oli JJ Abrams, joka suositteli Daisylle Barbraa, joka etsii nuorta tähtiä, jolla oli hyvä ääni, joka oli mukana Encoressa vuonna 2016.

Daisy päätyi laulamaan hänen kanssaan laululla Balettissa alkaen Chorus Line, ja löytää itselleen uusi roolimalli. "Menin hänen taloonsa ja puhuimme [psykiatri ja psykoanalyytikko Carl] Jungista, koska isäni rakastaa Jungia ja puhuu unelmista, ja minä lähdin ja tunsin ylimielisesti, ei siksi, että hän on kuuluisa, mutta koska hän on hämmästyttävä. Osa hänen maineesta tulee naisesta. Jos ihminen "valvoisi" urastaan, ihmiset vain sanoisivat, että hän tietää, mitä hän haluaa. "

Carrie Fisher kertoi minulle, etten kutistu pois menestyksestä

Yksi niistä asioista, joita Daisy on kamppaillut kasvaneen maineensa takia, on vastuussa siitä, että heille kerrotaan, että Rey on nuorten tyttöjen roolimalli. Häntä on kysytty feminismin suhteen, ja hän on joutunut räikeästi muuttamaan mielipiteensä, ei siksi, että hän on vailla tai epätyydyttävää, mutta koska kaikki, mitä hän nyt sanoo, on voinut tulla takaisin ja kumartamaan häntä. Jos joku taistelee itsevarmuudellaan, sillä voi olla halvaantuva vaikutus, ja se on todisteena Daisyn vakavuudesta, että hänellä on järkevää tunnustaa se.

Tietenkin, missä tahansa asenteessasi, Hollywoodissa kaunis nainen, olet alttiina jatkuvalle valvonnalle. Daisy, kuten Anne Hathaway ja Jennifer Lawrence hänen edellänsä, joutuvat säästämään salaa kiinnostusta, joka heikentää mitä hänellä on sanottavaa, ja jos hän näyttää vähemmän itsevarmalta kuin hänen vertaisensä, se ei ole vain osa hänen viehättään vaan myös paradoksaalisesti puhuu jonkinlainen syvään asuva turvallisuus, jonka oletetaan kuuluvan Daisyn perheestä; se voi olla suurempi rohkeutta tunnustaa omat heikkoutensa kuin peittää ne kiihkeästi tai väärennetyllä tavalla itseluottamusta.

En ole koskaan idolistanut ketään, todella. Minulla ei ole koskaan ollut murskata

Hän on myös oppinut istumaan ja rentoutumaan hieman, vaikka ampui toisen Tähtien sota elokuva, jossa hänellä oli vähemmän kohtauksia hänen ystävänsä, John Boyegan kanssa, teki hänelle hetkeksi hyvin korosti. "Se ei ole tämä suuri seikkailu, jonka kanssa olen Johnin kanssa [toisin kuin ensimmäinen elokuva]. Ajattelin, että tein ensimmäisen, koska en tiennyt, mistä saavuin, ja minulla oli paljon hauskaa, ja ymmärrän yhtäkkiä, mitä tämä todella on, enkä voi vitun tehdä sitä. "

Hän sanoo kaiken tämän hymyillen tunnustaa kuinka neuroottinen tämä on. "Olen erittäin dramaattinen - niin kaikki on" oh God ". Ja [johtaja] Rian [Johnson] sanoi juuri, "Teemme tämän, ja nämä ovat kohtauksia, ja näin se toimii", ja lopulta olin kuin "Oh yeah, tämä toimii. " Tosiasia on joskus, että et ole tyytyväinen työhösi, ja joskus olet paremmin töissäsi. "

Tällainen kokemus auttaa, mutta Daisyllä on vielä hetkiä, jolloin hänen täytyy tarkistaa itsensä varmistaakseen, että kaikki on totta. Yhdessä yössä oli joukko Murtaus Orient Expressissä kun hän löysi itsensä istumaan kortteja pitkin Sir Derek Jacobin, Olivia Colmanin, Penélope Cruzin ja hänen aviomiehensä Javier Bardemin kanssa, jotka olivat tulleet tukemaan vaimoaan. (Judi Dench oli eläkkeellä varhain nukkumaan.) Seuraavana päivänä hän ja Sir Derek istuivat ympäri ristisanatehtävää. Jopa Paranoid Linda ei voinut huolehtia siitä, että hauskanpidosta.

Star Wars: Viimeiset jedit ovat 14. joulukuuta. Tämä artikkeli ilmestyi alun perin joulukuun ELLE UK-numerossa