Anemia mediterranea: mikä on, symmetriset, aiheuttavat ja parantavat

Hai mai sentito parlare di l 'anemia mediterranea? Hyvä, sappi che senza saperlo potresti olla yksi portatrice sana di anemia mediterranea. Quindi on il caso di conoscere meglio questa malattia, per capire di cosa si tratta e come curarla.

L'anemia mediterranea (o Talassemia) on sairauseläinlääkäri, joka todistaa haitan heikkenemisestä hemoglobiinin tuotannossa. L'emoglobina on pigmentin oksidien muodostumista. Tämä aiheuttaa oksidatiivisen verenvuodon (RBC) kutsumisen anemiaa. I parents can be carriers, without being malati. Ikkunat alkavat syntymään tai välittömästi myöhemmin. I dy tyyp main di talassemia sono chiamati "alfa" e "beta". Tämä erottelu riippuu siitä, mikä osa proteiineista on riittämätön.

Entrambi i tipi di anemia mediterranea ovat perilliset ja sairaudet lähettävät vanhemmilta ai figli. Un bambino che eredita un gene mutato on un portatore sano, koska se on sairausautosomiksaarinen sairaus ja suurin osa terveiden kantajista voi johtaa täysin tavanomaiseen elämään.

Ovatko perinnölliset anemia mediterranea non contagiosa. Tule si trasmette l'anemia mediterranea? Un bambino che eredita due genitori ereditari (uno da ciascun parente) on sairaus. Vähintään 25%: n potilaista on 50% todennäköisyydestä olla terveellinen kantaja ja 25 prosentin todennäköisyys olla terveellinen.

Suurin osa ihmisistä, joilla on talassemia alfa, on lieviä oireita sairaudesta. La forma più grave di talassemia alfa vaikuttaa erityisesti Southeast Asian (cinesi ja filipini) henkilöihin, jotka johtuvat kuolemantapauksesta sikiöön. Le persone ereditano quattro geni, due da ciascun genitore. Se mancano uno o più geni la talassemia on di tipo alfa. Il corpo non ha una quantità sufficiente di emoglobina. Un portatore sano ei ole merkkejä sairaudesta. Se i genitori ei transmettono due geni al fi blio, è una talassemia alfa o talassemia di tipo secondario che provoca anemia lieve. Se todistaa, että hemoglobiini H: n (diagnosoitu veren kautta tapahtuvaan tutkimukseen), joka on sen sijaan muodoltaan sellainen talassemia, joka aiheuttaa anemiaa.

Anemia mediterranea, i sintomi

Symptoms of talassemia beta riippuvat sairauden vakavuudesta. Il monoterapia on yleinen anemia. I portatori sani ei näytä mitään näyttävää. Hengenahdistus, epämuodostuma, heikentynyt kuivuus, epämiellyttävä ilmeneminen, epämuodostuma, kasvun vajaatoiminta, viso pallido milza gonfi, ittero. Chi pratica sport e on arvo hemoglobiini alle 9 g / dl on alhaisempi arvo, joka voi olla tärkeä. Noin 60 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa ovat portatori sani di talassemia. Lähes 50 vuotta tämä sairaus on vakava ongelma ihmiskunnalle. L'unico modo per prevenire la diffusione della talassemia è di sottoporre un test genetico.

Anemia mediterranea, la cura

Nykyään on olemassa erilaisia ​​ratkaisuja, jotka tarjoavat hyviä tuloksia. Esimerkiksi trapianti di cellule staminali o midollo osseo da donatore yhteensopiva vakavimpiin tapauksiin, kun taas muiden osapuolten, muiden lääkäreiden ja lääkkeiden vasikoille suositellaan terveellistä elämäntapaa, ruokavalio ei ole liian rikkaampi ja ennen kaikkea hyvin kiinnitettävä huomiota kaikkiin mahdollisiin tartuntoihin.

Il sistema migliore per combattere l'anemia mediterranea, però, è la prevenzione. Sellaisten henkilöiden, jotka ovat perheissä tapauksia tassassa, epäilevät olevansa sairastavia, heidän olisi toimitettava verinäytteitä, jotta löydettäisiin riski, että he ovat vaarassa suunnitella lapsia, joilla on beta-talassemia maior.