Σε μια εποχή που η αρπακτική αρσενική σεξουαλική συμπεριφορά έγινε τελικά ένα θέμα επείγοντος εθνικού λόγου - προσωπικά το θεωρώ ζήτημα δημόσιας υγείας! -Η έκθεση της Erica Garza Getting Off: Το ταξίδι μίας γυναίκας μέσω του σεξουαλικού προσανατολισμού και του εθισμού στο πορνό (Simon Schuster) κάνει για μια άγρια, έγκαιρη ανάγνωση. Στο προάγγελο της ωμής, μερικές φορές σχεδόν πορνογραφικής μνήμης της, η Γκάρζα, η οποία βρίσκεται στα μέσα της, γράφει ότι οι διπλοί της εθισμοί τράβηξαν "ένα περίπλοκο μείγμα ντροπής και σεξουαλικής ενθουσιασμού που είχα εξαρτηθεί από την ηλικία των δώδεκα ετών. Και οι μέθοδοι μου για να πάρει αυτό μόνο έγιναν πιο σκούρα και πιο έντονη, έτσι ώστε να καταστρέψει τον όλεθρο σε όλες τις πτυχές της ζωής μου μέχρι που έγινα ένα κέλυφος ενός ατόμου, απομονωμένο, σε μια πορεία προς κάποια καταστροφή ".

Ο Γκάρζα μεγάλωσε σε ένα νοικοκυριό μεσαίας τάξης σε μια γειτονιά του Λος Άντζελες που ονομάστηκε "το Μεξικάνικο Μπέβερλι Χιλς". Ήταν κορυφαίος φοιτητής σε ιδιωτικό γυμνάσιο, διάβασε τη Σίλβια Πλάχ και τον Τ. Σ. Ελιότ και πήγε στη Χαβάη για οικογενειακές διακοπές. Αλλά η ανάγκη της Garza και τα συναισθήματα της κενότητας είχαν ήδη προκύψει από το γυμνάσιο, όταν ο καλύτερος φίλος της την ενεργοποίησε και της διαγνώστηκε με σκολίωση. Για δύο χρόνια, η Garza φορούσε ένα οδυνηρό διορθωτικό στήριγμα, ακολουθούμενο από χειρουργική επέμβαση. Αποσύρθηκε από την κοινωνία και μπήκε στην τηλεόραση - "την αρχή του έντονου δεσμού μου με τις οθόνες" - που οδήγησε σε μια εμμονή με την ευχαρίστηση του εαυτού του ενώ παρακολουθούσε πορνό, ανακαλύπτοντας εικονικά σε απευθείας σύνδεση σεξ και παιχνίδια με βάση τα chat rooms και εξερευνώντας την αμφιφυλοφιλία της. "Ο τύπος πορνό που έβλεπα ήταν διαφορετικός από μέρα σε μέρα. Η νεανική μου σφοδρή επιθυμία κυριάρχησε σε κατηγορίες όπως μαζορέτες, μαθήτριες και έφηβοι, πιθανότατα επειδή σχετίζονταν με το νεανικό θέμα ", γράφει. "Έπαιρνα και σε λεσβιακές σκηνές, οι οποίες ήταν εξίσου συναρπαστικές ανεξάρτητα από την ηλικία των ηθοποιών."

εικόνα

Getting Off: Το ταξίδι μίας γυναίκας μέσω του σεξουαλικού προσανατολισμού και του εθισμού στο πορνό θα είναι διαθέσιμο στις 9 Ιανουαρίου. SHOP
Simon Schuster

Ο Γκάρζα λέει ότι θα "μεταφέρει τις σκηνές γύρω μου όλη μέρα, φαντασιάζοντας για τους ανθρώπους γύρω μου και φαντάζοντας τι θα κάναμε αν δοθεί ένα σκοτεινό δωμάτιο και ευκαιρία. Και όσο πιο συναρπαστικό ήταν να αισθάνομαι τα μάτια ενός ανθρώπου πάνω μου, όταν δεν συνέβη, ένιωσα άδειος και πικρός. "

Οι online συνδέσεις προχώρησαν σε πολλούς βρώμικους "βίαιους ρομαντισμούς" εκτός δρόμου και σε μαύρισμα σε ποτά και ναρκωτικά. Το κοινό νήμα ήταν η καταναγκαστική ανάγκη του Garza να αισθάνεται τη σεξουαλική ταπείνωση και τη ντροπή, και η καταστροφική προσπάθειά της την οδήγησε από την Καλιφόρνια στην Ιταλία και τη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και τη Χαβάη, την Ταϊλάνδη και το Μπαλί. Σκεφτείτε μια συνάντηση από τη Χαβάη, που δημιουργήθηκε από τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος είναι επίσης κυρία: «Ακριβώς όπως άρχισα να αισθάνομαι αηδιασμένος μαζί του και με τον εαυτό μου, κάτι περίεργο συνέβη. Υπήρξε μια στροφή. Ενα άνοιγμα. Ξαφνικά ένιωσα ενεργοποιημένη. Άνοιξα τα μάτια μου και τον έβλεπα στην κορυφή μου, αυτόν τον γέρο που δεν ήξερα ή δεν μου άρεσε, και μετά κοίταξα τη φωτογραφία του στον τοίχο με τα παιδιά του και εγώ επίσης ένιωθα σαν παιδί. Όπως ένα μικρό κορίτσι που δεν ήταν σίγουρος για τον εαυτό της και δεν ήξερε τι άλλο να κάνει αλλά να παραδώσει τον εαυτό της σε έναν άνδρα,

Η Γκάρζα πήρε τελικά την πραγματική βοήθεια που χρειαζόταν, βυθίζοντας τον εαυτό της σε ένα μίγμα ανατολικών και δυτικών θρησκευτικών και θεραπευτικών πρακτικών και συναντώντας έναν άνθρωπο που ήταν έτοιμος να μοιραστεί ειλικρινά με τον εαυτό της. Η σεξουαλική της όρεξη τώρα; Όπως ο Garza, που είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη, το λέει: υγιές, ανοιχτό, και δεν καταστρέφει πλέον τη ζωή του.

Το άρθρο αυτό εμφανίστηκε αρχικά στο τεύχος Ιανουαρίου του 2018 του ELLE.

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛ