Τα μεγάλα ψέματα

Spoilers μπροστά για το φινάλε του Τα μεγάλα ψέματα

Στο τέλος, ο κακοποιός ήταν τοξική ανδρισμό.

Όταν βλέπετε ένα κύμα δράματος με ένα γυναικείο cast που παίζει γυναίκες που έχουν χρήματα και μυστικά, είστε έτοιμοι να σκεφτείτε ότι ένας από αυτούς πρόκειται να αποδειχθεί ο κακός. Σίγουρα θα υπάρξουν γερανογέφυρες, ή μια εκκίνηση, ή backstabbing. Σίγουρα όλες αυτές οι επιτυχημένες γυναίκες δεν μπορούν όλοι να αφήσουν ο ένας τον άλλον να ζήσουν ειρηνικά. Σίγουρα αυτό δεν θα κάνει καλή τηλεόραση.

Ήμασταν δημιουργημένοι να πιστεύουμε ότι η Ρενάτα (Laura Dern), ένας εκτελεστικός CEO και η εξουσία-μαμά, ήταν ο κακοποιός της παράστασης. Αλλά αυτό γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι είναι μια κόκκινη ρέγγα. Η Renata ενεργοποιεί τους άλλους χαρακτήρες με τρόπο που κανένας άλλος δεν κάνει. Είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την αφήγηση. Δεν είναι έξω για την καταστροφή των οδηγών? αυτή είναι έξω για τη δικαιοσύνη.

Έτσι ποιος κάνει αυτή την άδεια; Ποιος είναι ο κακός; Ειδοποίηση Spyler: Είναι ο κακός.

Το τελικό του Τα μεγάλα ψέματα αποκάλυψε ότι το τέλειο καλωδιακό δράμα με εξαιρετική συμπεριφορά ενδιαφέρεται πραγματικά να μιλήσει για μια ιστορία για ισχυρές γυναίκες που αγωνίζονται με ανθρώπινη επιθυμία, με αγάπη, με φθόνο και, τελικά, με τοξικούς, επικίνδυνους ανθρώπους.

Δεν νομίζω ότι ήθελα να είναι πιο κακός από τον τηλεοπτικό χαρακτήρα από τον Perry (Alexander Skarsgård), τον συκοφαντικό σύζυγο του Celeste (Nicole Kidman) και τον βιαστή του Jane (Shailene Woodley). Ο Perry είναι το χειρότερο είδος προσώπου. Και το χειρότερο είδος του ανθρώπου. Άξιζε να πεθάνει. Ίσως ήταν προφανές σε σας ότι Perry θα πεθάνει, αλλά δεν ήταν για μένα. Δεν έχω εμπιστοσύνη στην τηλεόραση. Η τηλεόραση θέλει να μας δώσει ένα σκληρό ηθικό μάθημα για να μασήσουμε. Και συχνά το σκληρό ηθικό μάθημα παίζει στο νεκρό σώμα μιας γυναίκας. Τα μεγάλα ψέματα, ευτυχώς, είναι μια καλύτερη παράσταση από αυτό.

Η ξαφνική αντιπροσωπεία του Bonnie είναι μια άλλη σε μια μακρά σειρά τηλεοπτικών αγροτεμαχίων που χρησιμοποιεί ένα άτομο χρώματος για εξωτισμό και βία, αλλά τίποτα άλλο.

Αυτό όμως δεν κάνει την παράσταση τέλεια. Υπάρχει μια ανάγνωση της εκπομπής στην οποία η Bonnie (Zoë Kravitz) είναι ο μόνος χαρακτήρας που αυτο-αναβαθμίστηκε και αρκετά ισχυρός για να χτυπήσει το θανάσιμο χτύπημα, και το καταλαβαίνω αυτό. Αλλά η Bonnie είναι και ο μόνος μαύρος γυναικείος χαρακτήρας της σκηνής, εκτός από τον σιωπηλό ντετέκτιβ. Η Bonnie είναι ελεύθερο πνεύμα, η Μπόνια είναι νέα, η Μπόνι κάνει γιόγκα. Ναί. Αλλά η Bonnie είναι επίσης μαύρη σε λευκό περιβάλλον. Και το μαύρισμα του Bonnie δεν έχει ποτέ αγγιχτεί σε αυτόν τον κόσμο όπου η τάξη και η κατάσταση είναι τα πάντα. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό είναι τυφλά ουτοπικό. Στην πραγματικότητα, το μηδέν. Η ουτοπία δεν μπορεί ποτέ να υπάρχει σε ένα χώρο όπου δεν αναγνωρίζεται η μαυρίλαση. Η ξαφνική αντιπροσωπεία του Bonnie είναι μια άλλη σε μια μακρά σειρά τηλεοπτικών αγροτεμαχίων που χρησιμοποιεί ένα άτομο χρώματος για εξωτισμό και βία, αλλά τίποτα άλλο. Η τηλεόραση πρέπει να είναι καλύτερη από αυτή. Αλλά δεν είναι.

εικόνα

HBO

Τελικά, Τα μεγάλα ψέματα είναι μια επίδειξη για τους ανθρώπους υπό συνθήκες που θα πρέπει να είναι "καλύτερες" απ 'ότι. Πρόκειται για ανθρώπους παγιδευμένους από τα πιο άσχημα μέρη του πολιτισμού μας, τα μεγαλύτερα τυφλά σημεία στο προνόμιο μας, τα πιο σκοτεινά μέρη της ψυχής μας. Πρόκειται για μια εκπομπή για τις γυναίκες που αξίζουν καλύτερα από κάθε άνθρωπο που συναντούν, οι οποίοι ξεπερνούν τους άντρες που περιβάλλουν σε νοημοσύνη, δεξιότητα, κερδίζοντας δύναμη και γονείς και εξακολουθούν να υποτάσσονται. Μπορεί να έχει διαφημιστεί ως σαπουνάδα, αλλά είναι μια ιστορία για την πραγματικότητα.

Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι δεν είχε το μερίδιό του από γελοίες στιγμές, ακόμα και στη μέση του ζοφερού και δραματικού φινάλε του. Ξεκινάμε το επεισόδιο παρακολούθησης Madeline (Reese Witherspoon), που στοιχειοθετείται από την υπόθεση της με τον σκηνοθέτη που έχει μαλλιά της δεκαετίας του '90. Είναι τόσο κοντά στην άκρη που ομολογεί την υπόθεση στην κόρη της, Abigail, ως μια τακτική για να αποθαρρύνει την Abigail από το πλειστηριασμό της παρθενίας της. Δεν είμαι ο δρ Spock, αλλά αυτό μοιάζει με ύποπτο γονιμοποίηση.

εικόνα

HBO

Εν τω μεταξύ, ο Ziggy ομολογεί στη Jane ότι ο επιτιθέμενος της Amabella είναι ένα από τα παιδιά του Perry, θέτοντας σε κίνηση την τελική σύγκρουση.

Τέλος, ο Celeste ξεκινάει το επεισόδιο που δημιουργεί το νέο διαμέρισμα με γάντια από λάτεξ, σαν να είναι μια σκηνή του εγκλήματος, αφού επιτέθηκε βίαια από τον Perry εκείνο το πρωί. Η Nicole Kidman είναι τέλεια σε κάθε σκηνή σε αυτό το επεισόδιο. Ως ηθοποιός είναι παγωμένος, αλλά βαθύς, ισχυρός, στερεός, ακίνητος. Είναι μια δύναμη της φύσης.

Περνάμε με την Ρενάτα σε 20 λεπτά στο επεισόδιο. Παράγει ό, τι θα μπορούσε να είναι η διατριβή ολόκληρης της σειράς, λέγοντας στον σύζυγό της, Γκόρντον, ότι όταν ενεργεί "είμαι αυτός που ματαιώνεται. Είμαι εργαζόμενος μαμά, χειρότερα, διευθύνων σύμβουλος, που με θεωρεί μια σκύλα. "

Πόσο τραγικό, αλλά πόσο συνηθισμένο είναι να αναλογιστεί κανείς ότι σε μια επίδειξη για ισχυρές, βαθιά ανθρώπινες γυναίκες, ένας από αυτούς θα έπρεπε να είναι ο κακοποιός.

Σύντομα, βρισκόμαστε στη νύχτα για τη νύχτα. Απλώς πρέπει να πω, αυτό το γεγονός είναι υπερβολικά προγραμματισμένο. Είναι μια νύχτα trivia; Είναι ένα πάρτι κοστουμιών; Είναι μια ταλέντο; Τι συμβαίνει? Επίσης, ο Audrey και ο Elvis; Μαζί? Γιατί;

εικόνα

HBO

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι τρέχουν το Google και στον ελεύθερο χρόνο τους μαθαίνουν τα τραγούδια του Elvis; Πραγματικά? Και τότε μου ζητείται να πιστεύω ότι και αυτοί οι άνθρωποι είναι αξιοπρεπείς τραγουδιστές; Συνοδεύεται από μια ζωντανή μπάντα; Να σταματήσει. Έχει κάποιος που έχει συσχετιστεί με αυτή την εκπομπή να έχει πάει ποτέ στο καραόκε, οπουδήποτε; Ειδοποίηση Spyler: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν πραγματικά να τραγουδήσουν.

Αλλά όταν ο Adam Scott τραγουδά, ακούγεται σαν Ed Sheeran; Όχι στο ρολόι μου! Και ο πρώην της Madeline, ο Nathan (James Tupper), τραγουδάει όπως ο Chris Isaak; Κυριολεκτικά δεν μπορώ με κανένα από αυτά. Αυτοί οι άντρες. Δεν μπορώ. Ονομάζω σφαιροειδείς.

Τέλος πάντων, καθώς η Ναντάν τραγουδά, οι Bonnie συναντώνται γύρω από το πάρτι, βλέποντας τα σπασίματα σε όλες τις τέλειες προσόψεις των γονιών τους, τελειώνοντας με Celeste και Perry βίαια αλλά σιωπηλά, και στη συνέχεια Celeste θα καλέσει babysitter της και την συμβουλεύει να πάρει τα παιδιά στο νέο της διαμέρισμα.

Η Ρενάτα, εν τω μεταξύ, μπήκε στη σκασμένη σκάλα για να ζητήσει συγγνώμη από τη Τζέιν, η οποία σκέφτεται μια μέση αποδιοργάνωση Madeline. Ο Celeste ακολουθεί, στη συνέχεια ο Perry. Όλοι τους παρακολουθούν η Μπόνια, καθώς, σε μια τεταμένη στιγμή, ο Perry ικετεύει την Celeste να επιστρέψει, αρνείται και στη συνέχεια, τελικά Η Jane συνειδητοποιεί ότι Perry είναι βιαστής της. Όλοι τον κοίταζαν με τρομερή φρίκη. Πηγαίνει σε αυτούς.

εικόνα

HBO

Σβήνουμε με το μπλε και το κόκκινο φως.

Ο Perry είναι νεκρός.

Μετά από δύο σύντομες, σιωπηλές σκηνές των συνεντεύξεων της αστυνομίας και της κηδείας, βρισκόμαστε στην παραλία, αυτή τη φορά που δεν τρέχει από ή προς έναν επιτιθέμενο. Οι γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της Renata και της Bonnie, συγκεντρώνονται όλοι, βλέποντας τα παιδιά τους να τρέχουν και να παίζουν. Μακριά από τη διαβρωτική επιρροή των θυμωμένων, πιο αδύναμων, πιο ζηλευτών ανδρών στη ζωή τους.

Ο πρωταρχικός στόχος της εκπομπής ήταν απλά, τραγικά, να πούμε την αλήθεια για τα πράγματα που συμβαίνουν στις γυναίκες με καθαρή θέα.

Δεν νομίζω Τα μεγάλα ψέματα θέλησε να καταδικάσει τους άνδρες. Νομίζω ότι οι άνδρες το κάνουν αρκετά καλά από μόνοι μας. Στον τίτλο και τη διαφήμισή της υποτίθεται ότι θέλει να αποκαλύψει τα μυστικά που κρατούν οι γυναίκες. Αλλά στην πραγματικότητα, ο πρωταρχικός της στόχος ήταν απλά, τραγικά, να πει την αλήθεια για τα πράγματα που συμβαίνουν στις γυναίκες με καθαρή θέα.