εικόνα

Eric Fischer

"Το camisole dum-dum" είναι αυτό που ο Sylvie Millstein το καλεί γελά. Η περιγραφή όμως δεν είναι υποτιμητική. Η 39χρονη σχεδιάστρια μιλάει για την τέλεια, χωρίς καμπάνες, χωρίς καμπάνες και σφυρίχτρες από τη γραμμή της, την Hellessy, που φορούσε σήμερα ενώ στριφογυρίζονταν στον καναπέ στο διαμέρισμά της SoHo. Με τους ιμάντες σπαγγέτι και τη μέτρια κοπή του, η δεξαμενή είναι αναντικατάστατα ανέφικτη - θα μπορούσε να το δει κανείς σε μια Kate Moss στα μέσα της δεκαετίας του '90 ή στην Cara Delevingne χθες - που είναι ακριβώς το σημείο.

εικόνα

Ευγενική προσφορά της Hellessy

Η Hellessy, που ξεκίνησε αυτό το φθινόπωρο, αποφεύγει τις μοντέρνες εκτυπώσεις και τις περικοπές υπέρ των luxe βασικών όπως τα μαύρα παντελόνια ή τα προαναφερθέντα, τα οποία λέει: "Είναι τέλεια κομμένη, είναι το σωστό ύφασμα, δεν είναι διαφανές, μπορείτε να το φορέσετε χωρίς σουτιέν, φαίνεται luxe, θα πεθάνεις ακόμη και με αυτό. " Όλα τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως σε μια φιλοσοφία, συνοψίζει ως "αυτά τα πολύ απλά βασικά στοιχεία μιας ντουλάπας, τέλεια εκτελούμενη, σε αισθησιακά υφάσματα".

εικόνα

Ευγενική προσφορά της Hellessy

Για να μην αναφέρω κάποιες λεπτομέρειες που προκαλούν σπατάλες. Πάνω από το ράφι που καταλαμβάνει ολόκληρο τοίχο του στούντιο διαμερίσματος, ο Millstein επισημαίνει πώς εισήγαγε ένα σύρμα σιλικόνης σε μια κουκούλα γούνινας για να εξασφαλίσει ότι θα κρατήσει το σχήμα του χωρίς να καταρρεύσει. Από ένα σακάκι με αγγόρα, λέει: "Οι άνθρωποι σκέφτονται ότι είναι κασμιριού, αν ήταν κασμίρ, θα ήταν διπλάσιο από την τιμή! Θέλω μόνο να είμαι ρεαλιστής". Αν ακούγεται περισσότερο σαν ένας αγοραστής από έναν σχεδιαστή, αυτό πιθανώς συμβαίνει επειδή μέχρι πρόσφατα Millstein ήταν από την άλλη πλευρά του φράχτη, το ράφι. Μεγαλώνοντας στη Γαλλία, ονειρευόταν να γίνει σχεδιαστής, αλλά επέλεξε τον δρόμο που ταξίδευε περισσότερο, έχοντας πάρει το πτυχίο της από το Hautes études commerciales de Paris - η Γαλλική απάντηση στο Harvard Business School. Μεταπτυχιακό, απέκτησε μια θέση εργασίας στο μάρκετινγκ στο Givenchy, ακολουθούμενη από θέσεις ως διαχειριστής αγορών της Chanel στο Τόκιο και ως αγοραστής σχεδιαστών στο Harrods. Στη διαδικασία, καταγράφηκε αρκετό χρόνο "να αναλύσει και να αναλύσει τι θέλει ο πελάτης και τι κάνει την επιτυχία ενός ενδύματος". Χωρίς τυπική κατάρτιση στο σκίτσο, στην κατασκευή σχεδίων ή στο σχεδιασμό, ξεκίνησε τη γραμμή της μετά τη μετακόμισή της στη Νέα Υόρκη και διαπίστωσε ότι ακόμα και με τη ντουλάπα της σχεδιάστριας της υπέφεραν από σύνδρομο «τίποτα να φορέσει». Μετά από όλα, "αυτό που οι άνθρωποι χρειάζονται για την καθημερινή ζωή δεν είναι το υπέροχο σακάκι Lesage", λέει. "Θέλουν ένα βασικό σακάκι, ένα μικρό camisole." Η συλλογή της, η οποία κυμαίνεται από 280 δολάρια, για ένα μεταξωτό πουκάμισο μεταξωτά, στα 2.800 δολάρια, για ένα πάρκο, μπορεί να βρεθεί στα Barneys New York, Harrods και Kirna Zabête. Όσο για τη φράση της γραμμής, είναι ένας συνδυασμός του ονόματος της και των δύο γιων της, του Hendrix, της δεύτερης ηλικίας και του Lennox, ηλικίας τεσσάρων. "Ο σύζυγός μου δεν έκανε την περικοπή", λέει. "Θα ήταν πάρα πολύ καιρό!"

εικόνα

Ευγενική προσφορά της Hellessy

εικόνα

Ευγενική προσφορά της Hellessy