12 φορές Hillary Clinton Ας μάθουμε ακριβώς ποια είναι

Η Χίλαρι Ρότχαμ Κλίντον την έκανε επίσημη την Κυριακή - τρέχει για πρόεδρο το 2016. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γερουσιαστής, Πρώτη Κυρία και ο αυτοεξυπηρετούμενος θησαυρός των κυνηγών έχει κάνει σταθερές πολιτικές δηλώσεις από την εναρκτήρια ομιλία της στο Wellesley College το 1969, απέρριψε την έκκληση του Ρεπουμπλικανικού γερουσιαστή Edward Brooke για επιστροφή στην ευγένεια και ένα βήμα πίσω από τον νεανικό ακτιβισμό. Η ομιλία της παραδόθηκε ΖΩΗ περιοδικό εκείνο το έτος. Κοιτάζοντας πίσω, τα σχόλιά της είναι γενναία, φεμινιστική και άγρια, όλα τα χαρακτηριστικά που εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν το πρόσωπο της σήμερα. Εδώ, 12 από τα πιο αξιομνημόνευτα αποσπάσματα του Κλίντον:

1. Στην προκήρυξη της προεδρικής εκστρατείας βίντεο στις 12 Απριλίου 2015:

"Οι Αμερικανοί έχουν αγωνιστεί πίσω από τους δύσκολους οικονομικούς χρόνους, αλλά το κατάστρωμα είναι ακόμα στοιβάζονται υπέρ αυτών που βρίσκονται στην κορυφή. Οι καθημερινοί Αμερικανοί χρειάζονται πρωταθλητή και θέλω να είμαι αυτός ο πρωταθλητής".

2. Σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την αστική ανάπτυξη, την οικονομία και τις θέσεις εργασίας που φιλοξένησε το Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο (ΚΓΠ) και την Αμερικανική Ομοσπονδία Κρατικών, Νομαρχιακών και Δημοτικών Υπαλλήλων (AFSCME) στις 23 Μαρτίου 2015:

"Πολλές από τις πόλεις μας είναι πραγματικά διχασμένες, έχουν πολλές ανισότητες που έχουν χειροτερέψει, έχουν μερικούς από τους πιο δυναμικούς, εύπορους και μορφωμένους ανθρώπους στον κόσμο και τους ανθρώπους που βρίσκονται παγιδευμένοι στη φτώχεια των γενεών και των οποίων οι δεξιότητες δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των σημερινών και αύριο θέσεων εργασίας ... Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η ανισότητα των εισοδημάτων σε συνδυασμό με τη στασιμότητα των μισθών, δεν έχουμε αρκετές καλές θέσεις εργασίας ή κοινωνική κινητικότητα ».

3. Επικρίνοντας τους Ρεπουμπλικανούς της Γερουσίας ότι δεν κατάφεραν να περάσουν το νομοσχέδιο για την Εμπορία Ανθρώπων και ότι κατέστησαν την επιβεβαίωση της Loretta Lynch ως Γενικού Εισαγγελέα στις 16 Μαρτίου 2015:

4. Στη Σύνοδο Κορυφής για την Πρωτοβουλία των Γυναικών eBay στις 12 Μαρτίου 2015:

"Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερος χρόνος στην ιστορία για να γεννηθεί γυναίκα ... Αλλά, παρά την πρόοδο που σημειώθηκε, τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν είμαστε ακόμα εκεί. Στην τεχνολογική βιομηχανία, εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια και μεροληψίες που εμποδίζουν τις γυναίκες και τις μειονότητες "Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά."

5. Σε διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις γυναίκες στις 10 Μαρτίου 2015:

"Γυναίκες και άνδρες που καταλαβαίνουν ότι η ισότητα των φύλων δεν είναι μόνο ηθικά σωστή, αλλά είναι το έξυπνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, αυξάνεται σε αριθμό. Μπορεί να πλησιάζουμε, σε ορισμένες περιοχές, την κρίσιμη μάζα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε την ίδια υπόθεση και ξανά ... Αυτό που κάνουμε εδώ σήμερα είναι έξυπνο για εταιρείες και έξυπνο για τις χώρες. "

6. Σε μια διεύθυνση στην περιβαλλοντική ομάδα League of Conservation Voters στις 1 Δεκεμβρίου 2014:

"Η επιστήμη της αλλαγής του κλίματος είναι αδιαμφισβήτητη, ανεξάρτητα από το τι λένε οι αρνητές, τα επίπεδα της θάλασσας αυξάνονται, τα παγωτά λιώνονται, οι καταιγίδες, οι ξηρασίες και οι πυρκαγιές προκαλούν καταστροφές ... Οι πολιτικές προκλήσεις είναι επίσης αδιάκριτες, το γεγονός ότι το είδος της φιλόδοξης αντίδρασης που απαιτείται για την αποτελεσματική καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής θα είναι μια σκληρή πώληση στο σπίτι και σε όλο τον κόσμο σε μια εποχή που τόσες πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας, αγωνίζονται με αργή ανάπτυξη και τεντωμένους προϋπολογισμούς ».

εικόνα

Getty

7. Σε συνέντευξή του Ο Ατλαντικός που δημοσιεύθηκε στις 10 Αυγούστου 2014:

"Νομίζω ότι έχουμε μάθει για τα όρια της εξουσίας μας να διαδώσουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία.Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα διδάγματα από το Ιράκ αλλά μάθαμε επίσης για τη σημασία της εξουσίας μας, της επιρροής μας και των αξιών μας που αναπτύσσονται κατάλληλα και να σας εξηγήσω ... Αν κοιτάξετε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό θα ήταν πιο αποτελεσματικό ... Το πάθος μου είναι, ας κάνουμε μερικές αναθεωρήσεις μετά από δράση, ας μάθουμε αυτά τα μαθήματα, ας δούμε πώς θα πάμε διαφορετικές και καλύτερες αντιδράσεις προς τα εμπρός ».

8. Σε ομιλία του για τη Διεθνή Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 6 Δεκεμβρίου 2011:

"Είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν οι άνθρωποι χτυπηθούν ή σκοτώνονται εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού ή επειδή δεν συμμορφώνονται με τους πολιτιστικούς κανόνες για το πώς πρέπει να φαίνονται ή να συμπεριφέρονται οι άνδρες και οι γυναίκες Είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν κυβερνήσεις το κηρύσσουν παράνομο να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν οι λεσβίες ή οι τρανσέξουλες γυναίκες υποβάλλονται σε λεγόμενο διορθωτικό βιασμό ή υποβάλλονται βίαια σε ορμονικές θεραπείες ή όταν δολοφονούνται άνθρωποι μετά από δημόσια ζητά τη βία εναντίον των ομοφυλόφιλων ή όταν αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα έθνη τους και να ζητήσουν άσυλο σε άλλες χώρες για να σώσουν τη ζωή τους και αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν η σωτηρία που αποβάλλεται από τους ανθρώπους επειδή είναι ομοφυλόφιλοι ή ίσοι η πρόσβαση στη δικαιοσύνη αρνείται στους ανθρώπους επειδή είναι ομοφυλόφιλοι ή οι δημόσιοι χώροι είναι εκτός των ορίων για τους ανθρώπους επειδή είναι ομοφυλόφιλοι ".

9. Στις σειρές "Επιλογή του Προέδρου" της Fox News στις 3 Φεβρουαρίου 2008:

"Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε μια οικονομική πολιτική που δημιουργεί και πάλι θέσεις εργασίας με αυξανόμενα εισοδήματα." Προφανώς, διαφωνώ με τους Ρεπουμπλικάνους για τις φορολογικές περικοπές για τους ανθρώπους που κάνουν περισσότερα από 250.000 δολάρια ετησίως, νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε αυτά να λήξουν και να χρησιμοποιήσουν χρήματα για την καθολική υγειονομική περίθαλψη και άλλες ανάγκες που έχουν οι άνθρωποι που σχετίζονται άμεσα με την κατάσταση της οικονομίας ".

10. Γράφοντας για την ψήφο της το 2002 για να εισβάλει στο Ιράκ στα απομνημονεύματά της, Σκληρές επιλογές, που δημοσιεύθηκε το 2014:

"Νόμιζα ότι είχα ενεργήσει με καλή πίστη και έκανα τη σωστή απόφαση που μπορούσα με τις πληροφορίες που είχα και δεν ήμουν μόνος για να το κάνω λάθος, αλλά έκανα λάθος.

11. Στη Δημοκρατική Εθνική Συνέλευση στις 14 Αυγούστου 2000:

"Πριν από χρόνια, όταν εργάστηκα για το Ταμείο για την Προστασία των Παιδιών, είχαμε ένα εμπορικό σήμα: Μην αφήνετε κανένα παιδί πίσω, έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία οκτώ χρόνια, αλλά έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. δεν μπορεί να πάει στο σχολείο χωρίς να φοβάται όπλα και βία - αυτό είναι ένα παιδί που έχει μείνει πίσω.Όταν η ασθένεια ενός παιδιού δεν αντιμετωπίζεται επειδή ένας εργάτης που εργάζεται σκληρά δεν μπορεί να αντέξει την ασφάλιση υγείας - αυτό είναι ένα παιδί που έχει μείνει πίσω. σε μια υπερπλήρη τάξη - αυτό είναι ένα παιδί που έχει μείνει πίσω. "

12. Στην ομιλία της για την εκμάθηση του φοιτητή του 1969 στην τάξη αποφοίτησής της στο Wellesley College:

"Μέρος του προβλήματος με την ενσυναίσθηση, με δηλωμένους στόχους, είναι ότι η ενσυναίσθηση δεν μας κάνει τίποτα, είχαμε πολλή συμπάθεια, είχαμε πολύ συμπάθεια, αλλά αισθανόμαστε ότι για πολύ καιρό οι ηγέτες μας έχουν χρησιμοποιήσει την πολιτική όπως είναι η τέχνη να κάνουμε ό, τι φαίνεται να είναι αδύνατο, πιθανό: τι σημαίνει να ακούσουμε ότι το 13,3% των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας Ποιο είναι το ποσοστό.Δεν μας ενδιαφέρει η κοινωνική ανασυγκρότηση, . "