εικόνα

Ashley Longshore

Φωτογραφία: Ashley Longshore

Όταν ο Blake Lively μπήκε για πρώτη φορά στο studio του New Orleans καλλιτέχνη Ashley Longshore πριν από χρόνια, η ηθοποιός αμέσως τραβήχτηκε με τις δημιουργίες της, εμπνευσμένες από τη μόδα. (Η Audrey Hepburn, η Kate Moss και η Hermès κάνουν τακτικές εμφανίσεις στο έργο του ζωγράφου). "Έχει μια ζωντανή και ξεχωριστή προσωπικότητα που είναι όλη της η δουλειά", λέει ο Lively. "Είδα το μυαλό της, το χιούμορ και τον άγριο κόσμο της. Αυτή η ματιά στον αφιλτράριστο εαυτό της, που εμφανίζεται σε κάθε εγκεφαλικό επεισόδιο, μου έριξε".

Το Longshore θυμάται ότι η πιθανότητα συναντήσεώς τους είναι λίγο διαφορετική. "Το μόνο που είδα ήταν τα πόδια και τα πανέμορφα μαλλιά και ο αρραβωνιαστικός μου ήταν σαν" Ω Θεέ μου Ashley, νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι διάσημο ", λέει ο Longshore, με ένα ζεστό, νότιο συρρίκνωμα που σας κάνει να αισθανθείτε σαν να γνωρίζετε μεταξύ τους εδώ και χρόνια. "Είπα," Σκάσε, είναι ο Blake Lively. "

εικόνα

Ashley Longshore

Φωτογραφία: Ashley Longshore

Οι δύο από τότε έχουν γίνει φίλοι (η Lively δεν είναι μόνο ένας άπληστος συλλέκτης της δουλειάς του Longshore, αλλά και ο σπουδαστής της: η Longshore της δίδαξε πώς να ζωγραφίσει) και, πιο πρόσφατα, συνεργάτες. Οι δύο ονειρεύτηκαν μια συλλογή από διακοσμητικά διακοσμητικά μαξιλάρια εμπνευσμένα από τη φύση, τα οποία μόλις κυκλοφόρησαν στον νέο χώρο ζωής του Lively, το Preserve. Πιάσαμε το Longshore για να βγάλουμε τη σέσουλα για τις δεξιότητες ζωγραφικής της ηθοποιού, τις εντυπωσιακές πωλήσεις τέχνης Instagram (τα κομμάτια της πωλούνται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την ανάρτηση του λογαριασμού της Insta) και την εμμονή της τσάντας σχεδιαστών. ("Είμαι ένα είδος αστικού χίπις, αλλά ένα που φοράει πολλά διαμάντια, μεταφέρει σάκους Céline και φορά παπούτσια Rick Owens παντού", αναφέρει ο Longshore.)

εικόνα

Ashley Longshore

Φωτογραφία: Η καλλιτέχνης με το έργο της. Ashley Longshore

Ξέρω ότι δίδαξε τον Blake πώς να ζωγραφίσει. Πώς θα βαθμολογούσατε τις δεξιότητές της;

Πέρασα πολύ χρόνο ζωγραφίζοντας μαζί. Πρέπει να σας πω κάτι: Είναι πολύ σχολαστική και πάρα πολύ για τη διαδικασία. Γνωρίζει πολύ την παλέτα χρωμάτων της και είναι πολύ καλλιτέχνης. Ήμουν πολύ εντυπωσιασμένος με το ταλέντο της.

Οι πίνακές σας είναι πολύ μόδα-εστιασμένες, αλλά μου αρέσει να το προσεγγίζετε με έναν κωμικό, σαθρό τρόπο. Ποιο είναι το μήνυμα που προσπαθείτε να στείλετε;

Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος από τις γυναίκες, ειδικά τις αμερικανικές γυναίκες, και πώς απεικονίζουμε και ορίζουμε τον εαυτό μας στην κοινωνία. Γιατί πέφτει το στόμα όλων όταν εντοπίζουν ένα πραγματικό Birkin; Είναι το ίδιο με ένα άτομο σε ένα δροσερό σπορ αυτοκίνητο. Είναι μια εμμονή με την κατάσταση και τα πράγματα που μας καθορίζουν. Έτσι, πολλή δουλειά μου αφορά αυτές τις ισχυρές, μητρικές μορφές που προσδιορίζω από το πώς εκφράζουμε την επιτυχία στον πολιτισμό μας και αυτό είναι υψηλό. Είμαι εμμονή με όλη αυτή την παραφροσύνη να κοιτάζω λεπτή, έχοντας τη σωστή τσάντα και είμαι και θύμα της. Έχω σαν 10 τσάντες Céline - έχω ένα πραγματικό πρόβλημα. Το ντουλάπι μου κατέρρευσε όπως πριν από δύο εβδομάδες. Ο νέος μου Tom Ford που έβαλα πραγματικά το ντουλάπι μου πάνω από την άκρη.

εικόνα

Ashley Longshore

Φωτογραφία: Ashley Longshore

Υπάρχουν άλλες δηλώσεις που προσπαθείτε να κάνετε μέσα από την εργασία σας;

Έχω αυτή τη ζωγραφική που λέει, 'Λυπάμαι, δεν λυπάμαι.' Είμαι μια 37χρονη αμερικανίδα γυναίκα που λέει, «μένω σε αυτή τη χώρα και μπορώ να κάνω ό, τι θέλω. Είμαι καλλιτέχνης και δουλεύω μακριά και αν θέλω να ξοδέψω 20.000 δολάρια σε μια τσάντα, τότε λυπάμαι, δεν μου λυπάμαι. Εντάξει?' Είναι περισσότερο μια δήλωση σχετικά με τη χειραφέτηση των γυναικών: Κορίτσι, πηγαίνετε να κάνετε ό, τι θέλετε και να πάρετε αυτό που θέλετε επειδή μπορείτε!

Τα κομμάτια σας (όπως η ζωγραφική Veuve Clicquot που λέει #Bottle Fed), είναι πολύ κοινωνικά φιλικά προς το περιβάλλον. Δημιουργείτε με αυτό το μέσο στο μυαλό σας;

Δημιουργώ ειδικά την τέχνη για να δω τι συμβαίνει με το κοινό των κοινωνικών μέσων μου; Όχι, δημιουργώ τέχνη επειδή έχω κάτι που θέλω να πω. Αλλά είναι ένα αστείο πράγμα, γιατί ποιος δεν θέλει να πάρει την προσοχή στην κοινωνική; Πώς θα απαντήσουν σε αυτό το κομμάτι του Audrey Hepburn πάνω σε ένα κομμάτι της Kate Moss; Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον πράγμα από μόνο του. Αλλά δεν θα ήταν το σωστό για την ψυχή μου να κάνει μόνο πράγματα που οι άνθρωποι επιθυμούν στην κοινωνική. Αλλά θα το πω αυτό: Αν δημοσιεύσω κάτι με την Chanel, την Άννα Wintour, μια Birkin, το πλήθος τρελαίνεται. Επιτρέψτε μου να ρίξω μια βόμβα F, και ποτέ δεν έχετε δει τόσα πολλά. Οι περισσότεροι από τους οπαδούς μου είναι γυναίκες και είναι άβολοι, εκεί έξω και αγαπούν την ιδέα να εκφράζονται. Τίποτα άλλο από αυτό το «που πρέπει να είναι μια κυρία όλη την ώρα» μαλακίες.

εικόνα

Ashley Longshore

Φωτογραφία: Ashley Longshore

Πουλάτε πολλή δουλειά μέσω του λογαριασμού σας Instagram. Πόσο γρήγορα πωλούν τα πράγματα;

Είναι πολύ αδύνατο: μπορώ να δημοσιεύσω κάτι, σαν εικόνα μου, να σπρώχνω λάμψη σε έναν κενό καμβά και αμέσως λαμβάνω μηνύματα κειμένου και οι άνθρωποι με στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γι 'αυτό. Είναι σαν: "Ω Θεέ μου Ashley, θα πάρετε ρητίνη σε αυτό; Τι χρώμα είναι αυτό; Πότε θα γίνει; Είχα πελάτες με κείμενο μου AmEx αριθμό κάρτας και να πω, 'Θέλω αυτό που μόλις δημοσιεύτηκε στο Instagram.' Είναι ένα πολύ ισχυρό πράγμα αυτές τις μέρες. Με τα κοινωνικά μέσα, οι καλλιτέχνες αφήνουν τους ανθρώπους στη διαδικασία της δημιουργίας και οι άνθρωποι αγαπούν αυτό.

Είναι πολύ πιο δημοκρατικό και ελκυστικό από μια παραδοσιακή μορφή γκαλερί ...

Οι καλλιτέχνες απλά θέλουν να αγαπούν και να κατανοούν. Γκαλερί είναι εκείνες που την έχουν κάνει ελιτίστικες. Ποιος θέλει να περπατήσει σε μια γκαλερί στην Τσέλσι και να έχει κάποια κολακευμένη κοπέλα που σκοντάφτει σε σας μέσα από τα μαύρα γυαλιά με το χέρι; Σίγουρα δεν το κάνω. Όταν οι άνθρωποι έρχονται στο στούντιό μου, τους δίνω ένα χαμόγελο και ένα ποτήρι Veuve.

Απλά ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα που ονομάζεται Artgasm. Τι είναι ακριβώς αυτό;

Είμαι σταθερός πιστός ότι η τέχνη πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Ας υποθέσουμε ότι θα μπορούσατε να πληρώσετε 2.500 δολάρια και να συμμετάσχετε στην ιδιωτική τέχνη του Jeff Koons και τέσσερις φορές το χρόνο θα σας παραδοθεί από τον Jeff Koons και θα υπογραφεί από αυτόν. Νομίζετε ότι θα ήταν δροσερό; Αυτό είναι βασικά αυτό που κάνω. Είναι βασικά ένας τρόπος για μένα να συνεργαστώ με άλλες μάρκες και έναν τρόπο για τους συλλέκτες μου να πάρουν τα συνήθη κομμάτια μου που πρόκειται μόνο να αυξηθούν σε αξία.

Σχετικά: Πώς να ξεκινήσετε μια συλλογή έργων τέχνης που θα αγαπήσετε για πάντα

Σχετικά: Ο Christopher Williams φαντάζει τη διαφήμιση χωρίς το Photoshop

Σχετικά: Γιατί το Κίνημα Γυναικών Γκράφιτι είναι κάτι περισσότερο από την τέχνη